Instrumentvisning

En tisdagförmiddag i mars besökte jag sonens förskola och visade upp ett urval av mina instrument för storbarnsgruppen. De satt så stilla och lyssnade, och fick sedan provspela harpan, cittran och psalteriet. De instrument som man använder munnen till kände jag inte riktigt för att skicka runt!
Det känns viktigt att få visa det här för barn. Visa att blockflöjt inte bara är den plastleksak som de kan få tillsammans med barnmålet på Max. Berätta att man måste visa vördnad för instrumenten.
Pedagogerna sa att såhär stilla hade barnen inte suttit på så länge att de inte ens kom ihåg. De frågade om jag ville komma till de andra avdelningarna också, och det vill jag gärna!
Sonen var allt lite stolt när han fick hjälpa mig visa:
Jag lyckas inte vända bilderna rätt, inte ens när jag redigerar dem i Paint, men... ja, håll till godo!
 
Traversen som jag köpte i Kina 1994
 
 
Vanlig mungiga
 
 
Ocarina
 
 

Halsrem till basblockflöjt

Detta band vävde jag ursprungligen för att vira om tenoren, men det såg så rörigt ut att jag istället använder det som halsrem till basblockflöjten. Jag har en svart nylonrem och har länge tänkt göra en ny, och nu vet jag dessutom inte var den remmen är så då passar det utmärkt. Som justeringsmekanism har jag knutit en "kärleksknut" som är lätt att reglera.
 
 
 
Ni som även följer min hantverksblogg får helt enkelt stå ut med att se samma bilder på flera ställen. De hör ju till både musik och hantverk. Hade ju tidigare en annan blogg, där jag blandade både musik, hantverk och levande rollspel, men det blev lite rörigt så jag separerade dem även om det som sagt blir lite tvärvetenskap ibland!

RSS 2.0