Övning 14 september 2010

Hälften av Quartettino hade fått förhinder denna i förväg bokade tisdag, men jag och Emma åkte hem till Maja, som är den cellist jag nämnde i förra inlägget, och presenterade oss. Vi kikade lite på Madeleines komp
position Klapp-polska som jag skrivit om basstämman lite på, och så har jag skrivit en variation på Pachelbels berömda Kanon. Cellostämman i originalversionen är inte särskilt upplyftande (en komiker beskriver det så här), och ärligt talat är den inte så väldigt rolig att spela heller när den svängigaste biten (ni vet nog vilken jag menar) är färdig. Den är mer vacker än kul. Så jag har piffat upp den lite. Det var väldigt kul att höra det! En stämma fattades, jag skrev den för cello och tre flöjter, men känslan fick vi i alla fall. Mycket nöjd!

Nu skall jag arra om en hel massa låtar så att Maja kan vara med på konserten den tjugonde november. Roligt!!!

Övning 29 augusti 2010

Höstens första övning blev flyttad från Emma som var sjuk till Kia. Vi gick inte riktigt på helfart på grund av förkylningar och höstchocken, men lyckades ta oss igenom det keltiska medleyt någorlunda. Vi skissade också på programmet för konserten i november, och diskuterade vilka låtar som skulle passa att förstärka med en cello. Det finns nämligen mycket goda chanser att Quartettino åtminstone bitvis kan bli en kvintett! Många idéer har jag, de skall bara föras ner på papper.


RSS 2.0