Övning 18 augusti 2009

Igår träffades vi hos Madeleine för första gången efter sommaruppehållet. Jag hade med mig de två nya arren. Psalm 730 lät jättefint! Hallelujah hade jag lyckats skriva för lågt eller för högt för sångerskan. Vi är inte helt överens om hur vi skall åtgärda det, men jag skall testa att ändra tonarten och se hur det låter då.

Vi har bestämt oss för att skippa den löst planerade höstkonserten för familj och vänner, och istället koncentrera oss på en spelning i Sollentuna i november. Med våra späckade scheman var det tillräckligt svårt att få till träffar under hösten för att hinna med att öva till den, så en större konsert fick helt enkelt inte plats. Nå, det finns en vår också!

Vi plockade fram lite gamla låtar igår och dammade av, och försökte tyda anteckningarna. "M+sopran första, flöjtstämma andra, alla i repriserna" - vad betydde det månne?

Jag borde vara mer noggrann när jag skriver arren. Oftast skriver jag inte ut min egen stämma helt och fullt, eftersom jag gillar att improvisera och inte är så bra på att skriva noter så att det blir som jag vill ha det. Därför ligger det en hel del halvskrivna arr i våra mappar, och någon sida med bara två mellanstämmor eftersom Madeleine ju kan sångstämman, och jag hittar på min lite vartefter, eller har den i huvudet. Nåväl, detta funkar än så länge för oss!

Madeleine har förresten köpt den allra sötaste lilla vita ukulele!


Den måste vi absolut få med på ett hörn så småningom!

RSS 2.0